Папа Франциск прийняв Президента Лівану
  • Чтв, 16/03/2017 - 16:58

У четвер, 16 березня 2017 р., Папа Франциск прийняв у Ватикані Президента Лівану Мішеля Ауна, який опісля зустрівся з кардиналом П’єтром Пароліном, Державним Секретарем Апостольської Столиці, якого супроводжував архиєпископ Поль Річард Ґаллаґер, Секретар, відповідальний за стосунки з державами.

У комюніке Ватиканського прес-центру зазначається, що під час щирих розмов сторони відзначили добрий стан двосторонніх стосунків між Святим Престолом та Ліваном, підкреслюючи історичну та інституційну роль Церкви в житті країни. Висловлено задоволення з приводу заанґажування різних політичних сил в справу подолання політичної кризи й завершення періоду вакантності президентської посади, закликаючи до дедалі пліднішої у майбутньому співпраці між різними етнічними й релігійними спільнотами на користь спільного добра і розвитку країни.

Крім того, співрозмовники заторкнули питання Сирії, звертаючи особливу увагу на міжнародні зусилля, спрямовані на політичне вирішення конфлікту. Серед іншого, висловлено високу оцінку гостинності Лівану, що прийняв велику кількість сирійських біженців. Врешті, відбувся обмін думками щодо ситуації в регіоні, згадуючи про триваючі конфлікти та про становище християн на Близькому Сході.