Папа Франциск прийняв Президента Палестинської Держави
  • Суб, 14/01/2017 - 18:11

У суботу, 14 січня 2017 р., вранці, Папа Франциск прийняв на аудієнції в Апостольському Палаці у Ватикані Президента Палестинської Держави Махмуда Аббаса, який опісля зустрівся з кардиналом П’єтро Пароліном, Державним Секретарем Святого Престолу, якого супроводжував архиєпископ Поль Річард Ґаллаґер, Секретар, відповідальний за стосунки з державами.

У повідомлені Ватиканського прес-центру зазначається, що під час щирих розмов, насамперед, наголошено на доброму стані стосунків між Святим Престолом і Палестиною, утверджених 2015 року двосторонньою Всеохоплюючою угодою, що регламентує суттєві аспекти життя й діяльності Католицької Церкви в палестинському суспільстві. У цьому контексті відзначено вклад католиків у справу сприяння людській гідності й допомогу найбільш потребуючим, зокрема, у сфері освіти, охорони здоров’я й харитативного служіння.

Крім того, значну увагу часу присвячено темі миру на Близькому Сході, висловивши сподівання на відновлення переговорів між сторонами задля того, аби покласти край насильству, що спричиняє неприйнятні страждання цивільного населення, й знайти тривале й справедливе вирішення. З огляду на це висловлено побажання, щоб з допомогою міжнародної спільноти було вжито заходів, здатних посприяти зростанню взаємної довіри й зробити вклад у створення такої атмосфери, яка дозволить прийняти сміливі рішення на користь миру.

Під час переговорів не забракло згадки про важливість збереження сакрального виміру місць, що є святими для визнавців усіх трьох авраамістичних релігій. Належну увагу було присвячено й іншим конфліктам, що роздирають цей регіон.