Папа Франциск прийняв Президента Польщі
  • Пон, 15/10/2018 - 15:58

Конфлікт в Україні обговорив серед інших тем Папа Франциск, приймаючи у Ватикані Президента Польщі Анджея Дуду.

Папа Франциск прийняв Президента Республіки Польща Анджея Дуду з дружиною та супроводжуючими особами. Зустріч, що відбулась у понеділок 15 жовтня 2018 року, пов’язана із 40-ю річницею вибору Папи Івана Павла ІІ, яка припадає на 16-те жовтня. Після цього Анджей Дуда зустрівся з кардиналом П’єтро Пароліном, Державним Секретарем Святого Престолу, якого супроводжував Архиєпископ Поль Річард Ґаллаґер, Секретар у справах стосунків з державами.

Щира приватна розмова Святішого Отця з Президентом Польщі тривала майже півгодини. Як повідомив Ватиканський прес-центр, під час розмов підкреслено важливість християнських цінностей в історії країни, зокрема, в формуванні її культурної та релігійної ідентичності. Заторкнуто теми спільного зацікавлення, серед яких, сприяння сім’ї. Наголошено на внеску Польщі в проект європейської інтеграції, як також деякі міжнародні питання, серед яких конфлікт в Україні, ситуація на Близькому Сході, міграція та збереження довкілля в контексті Конференції ООН про кліматичні зміни, яка відбудеться в Польщі в грудні цього року.

Президент Польщі вручив Святішому Отцеві копію образу Милосердного Ісуса з Вільнюса, наголошуючи, що він є символом віри в Польщі, а, зокрема,  в Кракові поширена набожність до Божого Милосердя.