Папа Франциск прийняв Президента США Барака Обаму
  • Чтв, 27/03/2014 - 16:13

У четвер, 27 березня 2014 р., Папа Франциск прийняв у Ватикані Президента Сполучених Штатів Америки Барака Обаму. Це була перша зустріч між ними та другий візит Барака Обами до Ватикану, адже 2009 року його приймав Папа Венедикт XVI. Приватна розмова між Святішим Отцем та Президентом США тривала коло 50 хвилин, після чого відбулася традиційна церемонія обміну подарунками та представлення делегацій. Президента супроводжував Державний Секретар Джон Керрі. Після зустрічі з Папою відбулася також розмова з Державним Секретарем Апостольської Столиці кардиналом П’єтро Пароліном.

У повідомленні Ватиканського прес-центру читаємо, що під час щирої розмови сторони обмінялися баченням деяких актуальних міжнародних питань, висловивши побажання, щоб у зонах, охопленим конфліктами, було пошановане гуманітарне та міжнародне право та щоб вони були подолані шляхом переговорів.

У контексті двосторонніх взаємин між Апостольською Столицею та стосунків між Церквою та державою, обговорено такі питання, як здійснення релігійної свободи, права на життя і спротив сумління, як також питання, пов’язані з реформами законодавства у сфері міграції. Врешті, висловлено спільне зобов’язання у боротьбі з торгівлею людьми у світі.

Сьогоднішня зустріч була 28-ю з черги зустріччю Президента Сполучених Штатів Америки з Папою. Барак Обама є 12-м з черги Президентом, який здійснив візит до Ватикану. Першим був Вудро Вільсон, якого у січні 1919 року приймав Папа Венедикт XV. Наступна така зустріч відбулася аж через 40 років, під час понтифікату блаженного Івана ХХІІІ.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va