Папа Франциск прийняв Президента України Володимира Зеленського
  • Суб, 08/02/2020 - 15:45

Повідомлення Ватиканського прес-центру про аудієнцію Президента України в Папи Франциска, що відбулася 8 лютого 2020 року.

Сьогодні, в суботу, 8 лютого 2020 р., Святіший Отець Франциск прийняв на аудієнції Його Високоповажність Пана Володимира Зеленського, Президента України. Опісля, Президент Зеленський зустрівся з Його Еміненцією кардиналом П’єтро Пароліном, Державним Секретарем, якого супроводжував Його Високопреосвященство архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер, Секретар, Відповідальний за стосунки з державами.

Переговори в Державному Секретаріаті були присвячені, в основному, гуманітарній ситуації та пошукам миру в контексті конфлікту, який від 2014 року дотепер гнітить Україну. Щодо цього, було висловлено спільне побажання, аби всі залучені сторони виявили якнайбільшу чутливість до потреб населення, що є першою жертвою насильства, як також наполегливість і послідовність в діалозі.

Були також розглянуті теми, що стосуються двосторонньої співпраці та внеску Католицької Церкви, яка присутня в країні в різних обрядах.