Папа Франциск прийняв Президента Вірменії та предстоятелів ВАЦ
  • Чтв, 05/04/2018 - 16:14

Вранці, 5 квітня 2018 р., Папа Франциск прийняв у робочому кабінеті Апостольського палацу у Ватикані Президента Вірменії Сержа Сарґсяна, який опісля мав також зустріч з Державним Секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном, супроводжуваним архиєпископом Полем Річардом Ґаллаґером, Секретарем, відповідальним за стосунки з державами.

Ватиканський прес-центр повідомляє, що під час щирих розмов було висловлено задоволення з приводу доброго стану існуючих стосунків між Святим Престолом та Вірменією. Підкреслено, що відкриття статуї святого Григорія Нарекського, Учителя Церкви, у Ватиканських садах є нагодою для подальшого поглиблення цих взаємин, як також між Вірменською Апостольською та Католицькою Церквами.

Сторони також обмінялися думками щодо регіонального політичного контексту, висловивши сподівання та вирішення конфліктних ситуацій, а також було розглянуто інші теми міжнародного характеру, як теж становище християн й інших релігійних меншин, особливо, в умовах війни.

Крім того, Єпископ Риму почергово прийняв Його Святість Ґареґіна ІІ, Католикоса Ечміадзинського Вірменської Апостольської Церкви та Його Святість Арама І, Католикоса Великого Дому Килікії Вірменської Апостольської Церкви. Представники державної влади Вірменії та першоієрархи ВАЦ прибули до Ватикану на інавгурацію статуї святого Григорія Нарекського у Ватиканських садах.