Папа Франциск прийняв Президентів Коста-Рики та Сінгапуру
  • Суб, 28/05/2016 - 16:22

У п’ятницю, 27 травня 2016 р., Папа Франциск прийняв Президента Коста-Рики Луіса Ґульєрмо Соліса Ріверу, який опісля зустрівся з Державним Секретарем Апостольської Столиці кардиналом П’єтро Пароліном, якого супроводжував архиєпископ Поль Річард Ґаллаґер, Відповідальний за стосунки з державами.

У повідомленні Ватиканського прес-центру зазначається, що темою розмов були двосторонні стосунки та вклад Церкви в життя країни, зокрема, у сферу освіти, охорони здоров’я, підтримки загальнолюдських цінностей і харитативну діяльність. Заторкнуто питання спільного зацікавлення, такі як захист життя, виклики, пов’язані з міграцією та незаконним обігом наркотиків.

У суботу, 28 травня, Папа Франциск прийняв Президента Сінгапуру Тоні Там Кен Яма, який опісля також зустрівся з особами, відповідальними за міжнародні стосунки Святого Престолу.

Ватиканський прес-центр повідомляє, що відзначивши добрий стан двосторонніх стосунків, підкреслено важливість співпраці між Церквою і державою у соціальній та освітній сферах. Крім того, розглянуто деякі актуальні питання міжнародної політики та ситуації в регіоні, наголошуючи на важливості міжрелігійного та міжкультурного діалогу задля підтримки прав людини, справедливості та миру у південно-східній Азії.