Папа Франциск прийняв родину звільненої суданської християнки Меріям
  • Чтв, 24/07/2014 - 17:23

У четвер, 24 липня 2014 р., Папа Франциск прийняв на приватній аудієнції у «Домі святої Марти» суданську християнку Меріям Ягія Ібрагім Ішаґ, яка кілька останніх місяців провела у в’язниці, звинувачена у віровідступництві, та її чоловіка і двох дітей.

Як повідомляли у травні засоби інформації, 26-річня жінка була засуджена до найвищої міри покарання за нібито відступництво від ісламу, після того, як стало відомо про її одруження з християнином Даніелем Вані. Виконання вироку було відтерміноване з огляду на вагітність, а у в’язниці Меріям перебувала разом з півторарічним сином. Під тиском міжнародної спільноти вдалося домогтися звільнення та дозволу виїхати до США. У четвер, 24 липня 2014 р., родина прибула до Італії, звідки пізніше відлетить до Нью-Йорку.

У повідомленні Ватиканського прес-центру розповідається, що родину на зустрічі зі Святішим Отцем супроводжував заступник міністра закордонних справ Італії Лапо Пістеллі, який напередодні перебував у Судані з метою завершення процедури звільнення й щоб супроводжувати Меріям та її родину до Італії.

Зустріч з Папою тривала майже півгодини й проходила в спокійні та приязній атмосфері. Святіший Отець подякував Меріям та її родині за відважне свідчення витривалості у вірі, а вона, у свою чергу, склала подяку за велику підтримку й розраду, отримані завдяки молитвам Папи й багатьох інших віруючих та людей доброї волі. Святіший Отець також подякував працівникам італійського зовнішньополітичного відомства за допомогу цій родині.

Цим жестом Наступник святого Петра бажав висловити свою близькість, увагу та запевнення у молитвах всім тим, хто страждає з приводу віри, особливо, християнам, які зазнають переслідувань та обмежень релігійної свободи.