Папа Франциск прийняв у Ватикані Президента ДР Конго
  • Пон, 26/09/2016 - 18:26

У понеділок, 26 вересня 2016 р., Папа Франциск прийняв у Ватикані Президента Демократичної Республіки Конго Джозефа Кабілу, який опісля зустрівся з архиєпископом Полем Р. Ґаллаґером, Секретарем Державного Секретаріату, відповідальним за стосунки з державами.

У повідомленні Ватиканського прес-центру зазначається, що під час щирих розмов наголошено на добрих стосунках, що існують між Святим Престолом та Демократичною Республікою Конго, вказуючи на особливо важливий вклад Католицької Церкви в життя держави через її інституції освітнього, соціального та медичного характеру, як також у процес поступу й зменшення бідності. У цьому контексті висловлено взаємне задоволення з нагоди підписання 20 травня цього року двосторонньої рамкової угоди.

Особливу увагу було присвячено великим викликам, які ставить актуальна політична ситуація й нещодавні сутички в столиці. Підкреслено важливість співпраці між політичними представниками та представниками громадянського суспільства й релігійних спільнот задля сприяння спільному добру шляхом шанобливого й інклюзивного діалогу, маючи на меті стабільність і мир в країні.

Врешті, було звернено увагу на постійні випадки насильства, якого зазнають мешканці сходу країни та на невідкладності співпраці на національному й міжнародному рівнях з метою надання їм необхідної допомоги й відновлення громадянського співжиття.