Папа Франциск прийняв у Ватикані Президента Колумбії
  • Втр, 23/10/2018 - 10:02

Про внесок Церкви у національне примирення йшлося під час офіційного візиту до Ватикану Президента Колумбії

Вранці у понеділок, 22 жовтня 2018 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції в Апостольському палаці у Ватикані Президента Республіки Колумбія Івана Дуке Маркеса. Після розмови зі Святішим Отцем він зустрівся також з кардиналом П’єтро Пароліном, Державним Секретарем Святого Престолу, якого супроводжував монсеньйор Антуан Камільєрі, Заступник Секретаря в справах стосунків з державами.

Ватиканський прес-центр повідомляє, що перемовини пройшли в щирій атмосфері. Сторони висловили задоволення з приводу добрих існуючих двосторонніх стосунків, що також стало нагодою підкреслити внесок Святого Престолу та місцевої Церкви в мирний процес і на користь примирення колумбійського народу.

Було наголошено на важливості постійного діалогу між Церквою та державою, аби ставити чоло актуальним викликам, посилаючись на деякі питання обопільного зацікавлення, такі як захист життя, боротьба з корупцією та наркоторгівлею, утвердження законності та збереження довкілля. Врешті, відбувся плідний обмін баченням політичної та суспільної ситуації в регіоні, звертаючи особливу увагу на явище міграції.