Папа Франциск призначив єпископа-помічника для Філадельфійської архиєпархії УКГЦ в США
  • Втр, 08/08/2017 - 14:15

Святіший Отець призначив отця Андрія Рабія, протосинкела Філадельфійської архиєпархії УКГЦ в США, єпископом-помічником цієї архиєпархії, надаючи йому титулярний осідок Германіціяни (Germaniciana). Про це повідомили у Ватикані у вівторок 8 серпня 2017 року.

Єпископ-номінат Андрій Рабій народився  1 жовтня 1975 року у Львові (Україна). Переїхавши до США, дуже добре пристосувався до місцевих умов. Священицьку освіту отримав в українській Семінарії святого Йосафата у Вашингтоні. 1999 року отримав ступінь бакалавра з філософії в Католицькому університеті Америки, 2002 року – ступінь магістра богослов'я в Домініканському богословському інституті у Вашингтоні, а 2008 року – ліцензіат з канонічного права в Католицькому університеті Америки.

Дияконські свячення отримав 15 листопада 1998 року, а ієрейські 19 грудня 2001.

Виконував різні душпастирські служіння у Філадельфійській архиєпархії УГКЦ. Тепер о. Андрій Рабій виконує служіння протосинкела архиєпархії, був віце-канцлером, членом Колегії радників архиєпархії, членом Адміністративної Ради Католицької Єпископської Конференції Пенсильванії, членом Ради Пресвітерів архиєпархії, директором Центру запобігання та захисту дітей та молоді.

Архиєпископом-митрополитом Філадельфійським УГКЦ є Високопреосвященніший Стефан Сорока, а у склад митрополії входять Філадельфійська, Чиказька, Стемфордська та Пармська єпархії.