Папа Франциск призначив Секретаря Конгрегації в справах Інститутів богопосвяченого життя та Товариств апостольського життя
  • Суб, 06/04/2013 - 20:17

У суботу, 6 квітня 2013 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив о. Хосе Родріґеса Карбалльо, дотеперішнього Генерального Настоятеля Францисканського Ордену Братів Менших, Секретарем Конгрегації в справах Інститутів богопосвяченого життя та Товариств апостольського життя, надаючи йому разом з архиєпископською гідністю титулярний осідок Белькастро.

Отець Хосе Родріґес Карбалльо, який народився в Іспанії 1953 року, вже з дитинства виховувався при францисканських інституціях, починаючи з малої семінарії, куди вступив маючи лише 11 років. Пізніше, закінчивши новіціат та філософсько-богословські студії, отримав пресвітерське рукоположення в Єрусалимі. Продовжував навчання в біблійному інституті в Єрусалимі та Папському біблійному інституті в Римі.

Повернувшись до Іспанії, виконував різні служіння в місцевих францисканських спільнотах, серед іншого, здійснював викладацьку діяльність та настоятельські обов’язки, зокрема, очолював Францисканську Провінцію Сантьяго-де-Компостела. Згодом був обраний до Генеральної Управи в Римі. У червні 2003 року був обраний, а 2009 року – переобраний, Генеральним Настоятелем. Від листопада 2012 року очолює Союз Генеральних Настоятелів.

Отець Хосе Родріґес Карбалльо є членом Конгрегацій Євангелізації Народів та Інститутів богопосвяченого життя і Товариств апостольського життя. Він брав участь у ватиканських Синодах Єпископів 2005, 2008 та 2012 років. Є автором численних публікацій на тему богопосвяченого життя, пасторального богослов’я, Святого Письма та францисканської духовності.

Джерело: Радіо Ватикан