Папа Франциск провів телефонну розмову з президентом України
  • Втр, 22/03/2022 - 12:57

Сьогодні Святіший Отець Франциск провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Це був ще один жест підтримки українського народу під час війни. 

Про телефонну розмову повідомив на своїй сторінці Андрій Юраш, якого нещодавно призначили надзвичайним послом України у Ватикані.  

Розмову між понтифіком та президентом України посол назвав «дуже багатообіцяючою». «Папа запевнив, що молиться і робить все можливе для закінчення війни; з українського боку було запевнено, що Його Святість є найбільш очікуваним гостем в Україні», – йдеться у повідомленні.

Про розмову з Папою також повідомив і сам президент: «Розповів Його Святості про складну гуманітарну ситуацію та блокування російськими військами рятівних коридорів. Вітали б посередницьку роль Святого Престолу для припинення людських страждань. Вдячні за молитви за Україну та мир».

Нагадуємо, під час традиційної недільної зустрічі 20 березня 2022 року з паломниками Папа Франциск знову скерував думку до України, згадавши про відвідини поранених дітей, закликавши міжнародну спільноту зробити все можливе, щоби покласти край огидній війні. «Все це – нелюдяне, більше того, це є святотатством, бо виступає проти сакральності людського життя, насамперед, проти беззахисного людського життя, яке слід шанувати та захищати, а не винищувати, і яке стоїть вище від будь-яких стратегій. Не забуваймо: це нелюдяна та святотатська жорстокість», – підсумував понтифік.

Джерело: Католицький медіа-центр