Папа Франциск: Реколекції – нагода пережити досвід Бога
  • Птн, 14/03/2014 - 17:44

У п’ятницю, 14 березня 2014 р., закінчилися п’ятиденні великопосні духовні вправи Папи Франциска та Римської Курії, які цього року відбувалися в містечку Аріччія, в реколекційному домі Отців Паолінів. Про значення цієї практики Святіший Отець пригадав минулого тижня, приймаючи у понеділок, 3 березня, учасників Асамблеї Італійської Федерації Духовних Вправ.

Зустріч членів федерації відбувалася у контексті відзначення 50-річчя заснування, а її тема була: «Закохані в духовну красу, щоб поширювати аромат Христа». За словами Святішого Отця, ця тема є вираженням переконання у тому, що «пропонувати духовні вправи означає запрошувати досвідчити Бога, Його любов та красу». «Той, хто по-справжньому переживає реколекції, – додав він, – відчуває захоплення, зачарування Богом, і повертається оновленим, переміненим у звичайному житті, служінні, щоденних взаєминах, приносячи з собою аромат Христа».

Папа зауважив, що сучасні люди потребують зустрічі з Богом, пізнавати Його не тільки на основі почутого. І допомагають їм у цьому саме організатори духовних вправ, надаючи «простір і час» для інтенсивного слухання Божого слова «в тиші та молитві». «Заохочую провідників різних спільнот подбати про те, щоб не бракувало реколекційних домів, де добре приготовані працівники та проповідники, обдаровані доктринальними та духовними талантами, будуть справжніми вчителями духа», – сказав Святіший Отець, пригадуючи, що головною дійовою особою духовного життя є Святий Дух, Який «підтримує кожну нашу ініціативу добра й молитви».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va