Папа Франциск розпочав у Х Апостольську подорож, яка включає Кубу та США
  • Нед, 20/09/2015 - 00:20

Вселенський Архиєрей вирушив у Х Апостольську подорож, яка включає Кубу та США. Як усі попередні міжнародні подорожі Святішого Отця, також і ця розпочалась з римського аеропорту Фюмічіно, звідки 19 вересня, о 10:32 місцевого часу літак авіакомпанії «Аліталія» з Папою та супроводом на борту вилетів у напрямку Гавани, столиці Куби.  У супровід Святішого Отця входить тридцятка осіб з Ватикану, серед яких кардинали, єпископи, службовці відомств, працівники ватиканських засобів комунікації та 75 акредитованих журналістів.

Після майже 12-годинного перельоту, подолавши понад 8.600 кілометрів повітряного шляху, о 16:00 місцевого (23:00 київського) часу, Глава Католицької Церкви приземлиться у міжнародному аеропорту Гавани, де відбудеться церемонія привітання.

Головною спонукою цих Апостольських відвідин є участь у VIII Всесвітній зустрічі сімей, яка відбуватиметься у місті Філадельфії в США. А на шляху до США, відповідаючи на запрошення місцевої влади та ієрархії,  Папа Франциск до 22 вересня перебуватиме на Кубі. Символічним у поєднанні цих країн в одну Апостольську подорож є те, що саме Святий Престол відіграв важливу роль у відновленні дипломатичних стосунків між ними.

Апостольська подорож завершиться в понеділок 28 вересня 2015 року. Повернення Папи до Риму передбачене приблизно на 10-ту годину ранку.