Папа Франциск ще деякий час проживатиме в «Домі Святої Марти»
  • Втр, 26/03/2013 - 18:21

Отець Федеріко Ломбарді, ТІ, Директор Ватиканського Радіо та Ватиканського прес-центру, розповів, що Святіший Отець ще деякий час проживатиме у ватиканській резиденції «Дім Святої Марти».

Папа вже переселився з кімнати, в якій проживав під час Конклаву, до приміщення, призначеного для поважних гостей, яке, серед іншого, пристосоване для того, щоб можна було зручніше приймати різних співробітників та гостей. Звісно, що для звичної діяльності, для зустрічей з групами та важливими відвідувачами, Папа вже від деякого часу користується приміщення для папських аудієнцій на другому поверсі Апостольського Палацу. Але після завершення, так би мовити, робочого дня, він повертається до «Дому Святої Марти».

Пригадаємо, що після завершення Конклаву новообраний Папа ще деякий час проживає в «Домі Святої Марти», щоб після того, як відкрито опечатані під час Sede Vacante папські апартаменти, в них можна було здійснити необхідні ремонтні роботи. Для цього в резиденції приготовляють спеціальний апартамент, куди новообраний Папа може переселитися після Конклаву. Як і його попередник Бенедикт XVI, також Папа Франциск спочатку залишався в тій самій кімнаті, де проживав під час Конклаву, і яку, згідно з прийнятим звичаєм, отримав шляхом жеребкування.

Джерело: Радіо Ватикан