Папа Франциск: щоб добігти до мети, потрібні індивідуальне вміння та командна згуртованість
  • Суб, 23/11/2013 - 09:48

«Моліться за мене, щоб також і я зі своїми співробітниками творили добру команду, яка досягає мети», – з таким проханням Папа Франциск звернувся до представників збірних Аргентини та Італії з регбі, приймаючи їх на спеціальній аудієнції у п’ятницю, 22 листопада 2013 р., напередодні матчу між цими командами.

Святіший Отець зазначив, що «регбі є дуже симпатичним видом спорту», пояснивши таке ствердження тим, що хоч це «і дуже жорсткий спорт, що має багато фізичних сутичок, але відсутнє насильство, є, натомість, великі лояльність та пошана». Грати в цю гру «не є легкою прогулянкою», але це «корисно для загартування характеру, сили волі».

Іншим аспектом, на який звернув увагу Папа, є «рівновага між командою та індивідом». У регбі спочатку дві команди, іноді у вражаючий спосіб, змішуються у компактні стінки, відтискаючи одна одну, але є також «індивідуальні дії, проворні пробіжки до цілі». «Ось бо воно! У регбі біжиться до мети! Це слово дуже гарне і важливе, – зауважив Святіший Отець, – Воно спонукає замислитися над життям, тому що наше життя прямує до мети, а її шукання вимагає багато зусиль, боротьби, старання, але важливим є не бігти наодинці! Щоб дійти до неї, потрібно бігти разом, передаючи м’яч з рук в руки, спільно поступаючи вперед, аж доки не досягнеться мети. А тоді святується!»

Папа зауважив, що таке пояснення є, можливо, спрощеним, але таким чином дивиться на регбі єпископ. «І як єпископ, – сказав він, – бажаю вам впроваджувати все це в життя також і поза ігровим полем».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va