Папа Франциск сьогодні відвідає Казерту
  • Суб, 26/07/2014 - 19:28

У суботу, 26 липня 2014 р., Папа Франциск здійснить короткий одноденний візит до міста Казерти в південноіталійському регіоні Кампаньї. Як ми уже повідомляли, під час однієї із зустрічей з протестантськими пасторами, що відбувалася у «Домі святої Марти» у Ватикані, Святіший Отець висловив одному своєму давньому приятелеві, знайомому з часів служіння у Буенос-Айресі, бажання відвідати його громаду. Попередньо планувалося, що цей приватний візит відбудеться 26 липня, але оскільки цього дня Церква латинського обряду вшановує святу Анну, матір Пресвятої Богородиці, Небесну покровительку Казерти, вирішено присвятити цей день місцевій єпархії, натомість, відвідини свого приятеля пастора Джованні Траеттіно Папа переніс на понеділок, 28 липня.

Короткий візит Єпископа Риму до Казерти передбачає лише зустріч з духовенством єпархії та урочисту Божественну Літургію. Вилетівши о 15:00 з ватиканського вертодрому, через 45 хв. вертоліт з Папою на борту приземлиться на вертодромі школи військової авіації в Казерті, де гостя зустрічатимуть місцевий єпископ та представники цивільної і військової влади. В клубі офіцерів військової авіації, розташованому в королівському палаці, Святіший Отець зустрінеться зі священиками. Опісля він проїде відкритим автомобілем площею перед палацом, вітаючи вірних, а о 18:00 очолить Євхаристійне богослужіння, у якому, згідно з передбаченнями організаторів, візьме участь коло 300 тисяч вірних з усієї Кампаньї.

Місто Казерта, розташоване 180 км на південь від Риму та 27 км на північ від Неаполя, відоме на увесь світ тим, що тут розташовувалася резиденція Неапольських Королів династії Бурбонів, яку називають Італійським Версалем. Презентабельний палац прощею понад 47 тисяч квадратних метрів, оточений величезним парком, який займає майже 120 гектарів, належить до найбільших королівських резиденцій у світі. Місцевий храм святої Анни відіграє важливу роль в житті християнської спільноти казертян, оскільки свята Анна, разом зі святим Севастіаном, є Небесними покровителями міста. У церкві зберігається статуя матері Пресвятої Богородиці, яка є об’єктом почитання місцевих вірних, а щороку, в день престольного свята, її процесійно переносять вулицями міста.
У місті, яке нараховує коло 80 тисяч мешканців, діє активна українська громада Пресвятої Тройці, яка минулого року отримала канонічний статус персональної парафії. Під ревним проводом о. Ігоря Данильчука, громада активно розвивається, при ній діє українська парафіяльна школа, молодіжна ораторія, а також парафіяльний відділ єпархіальний «Карітас».