Папа Франциск створив комісію, яка дослідить діяльність Інституту Релігійних Справ
  • Срд, 26/06/2013 - 19:09

У середу, 26 червня 2013 р., Державний Секретаріат Апостольської Столиці повідомив про те, що своїм розпорядженням від 24 червня ц.р. Папа Франциск створив Папську Доповідну Комісію в справах Інституту Релігійних Справ.

У тексті розпорядження читаємо, що слушність створення такої комісії випливає з бажання Святішого Отця краще пізнати юридичне положення та діяльність Інституту, щоб якомога краще узгодити його діяльність з місією Вселенської Церкви та Апостольської Столиці, в загальному контексті реформ, які слід здійснити в різних Інституціях, що допомагають в здійсненні завдань Апостольської Столиці.

Завданням комісії є зібрати інформацію про стан та діяльність Інституту та представити результати Святішому Отцеві. Розпорядження уточнює, що під час праці комісії Інститут Релігійних Справ й надалі здійснюватиме свою діяльність згідно з установчими документами, хіба що Святіший Отець дасть додаткові розпорядження щодо цього.

Комісію очолив кардинал Рафаелле Фаріна, вислужений Бібліотекар Ватиканської Апостольської Бібліотеки та вислужений Архіваріус Секретного Ватиканського Архіву.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va