Папа Франциск: Свідчення віри паломників додає мені сил
  • Суб, 26/07/2014 - 10:00

За новим календарним стилем 27 липня Церква вшановує пам’ять святого мученика Пантелеймона, відомого, як цілителя та покровителя медичних працівників. Наступної неділі відзначатиме своє 50-річчя санктуарій святого Пантелеймона у рідному місті Папи Франциска – столиці Аргентини Буенос-Айресі. З цієї нагоди Святіший Отець написав окреме послання, звернене до паломників, які 27 липня 2014 р. зберуться на щорічні відпустові святкування.

Папа пригадує, як за часів свого служіння в Буенос-Айресі, на свято святого Пантелеймона він завжди намагався прибути до санктуарію, щоб допомогти священикам в уділюванні Святої Тайни Покаяння. «Додому я повертався духовно скріпленим свідченням віри. Годі уявити все те духовне добро, яке я отримав, а тому від щиро серця прагну скласти подяку», – написав він, запевняючи, що не перестає молитися за всіх, хто відвідує це відпустове місце та служить у цьому.

Святіший Отець пригадав численні жести надії, які можна спостерегти між вірними, які стоять у черзі, щоб помолитися перед статуєю святого Пантелеймона, зазначаючи: «Усе це свідчення віри і молитви сьогодні допомагають мені не втрачати надії та ще більше молитися». За словами Наступника святого Петра, кам’яний храм стоїть на місці, однак паломничаючий Божий люд його немовби приводить в рух: «Таким чином, протягом п’ятдесяти років він пройшов через серця багатьох вірних, які приходили сюди вшановувати святого, випрошувати здоров’я та визнавати свою віру. Таким чином він пройшов через серце міського кварталу, поширюючись на ціле місто».

«Молюся Господеві, – підсумував Папа, – щоб подав вам благодать не переставати йти вперед, продовжувати ось це паломництво серця посеред великих міст. У ці дні святкування п’ятдесятиріччя я духом разом з вами. Прошу вас, будь-ласка, не забудьте помолитися за мене».

Цими дня спільнота вірних переживає духовне приготування до свята, позначене дев’ятницею на честь святого Пантелеймона, яка розпочалася 18 липня. У день свята, в неділю 27 липня, санктуарій буде відчинений від раннього ранку до півночі, а протягом дня буде відслужено 10 Святих Мес та буде забезпечено можливість приступити до Сповіді. А через тиждень, 3 серпня, вулицями міста пройде процесійна хода зі статуєю святого, після якої буде відслужено Святу Месу з нагоди завершення місяця, присвяченого Небесному покровителеві санктуарію.