Папа Франциск: Святість Івана ХХІІІ – дар для Церкви
  • Птн, 25/04/2014 - 16:11

Святість Папи Івана ХХІІІ – це великий дар для Церкви. Про це в листі, опублікованому часописом «Ехо Берґамо», що виходить на малій батьківщині блаженного Івана ХХІІІ, написав Святіший Отець Франциск, звертаючись до земляків «Доброго Папи» напередодні його канонізації.

Пишучи до бергаманців, не лише до католиків, але до всієї громади, Папа заохотив «оберігати пам’ять про той ґрунт», на якому проросла ця святість, «ґрунт, який полягав у щоденному житті вірою, складався з бідних родин, але об’єднаних Господньою любов’ю, зі спільнот, здатних до взаємоподілу в простоті».

Святіший Отець визнає, що світ змінився, і що сьогодні існують нові виклики, «які стоять перед місією християнської громади». Однак, «ця спадщина також і сьогодні може надихати Церкву, покликану жити солодкою та втішаючою радістю євангелізування, бути супутницею кожної людини, криницею, з якої кожен може зачерпнути свіжої води Євангелія. Оновлення, започатковане Другим Ватиканським Собором, – зауважує Папа Франциск, – відкрило цей шлях, а тому причиною особливої радості є те, що канонізація Папи Ронкаллі відбувається разом з канонізацією Івана Павла ІІ, який впроваджував це оновлення протягом свого тривалого понтифікату».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va