Папа Франциск та Президент Словенії обговорили ситуацію в Європі
  • Втр, 18/10/2016 - 11:24

Папа Франциск та Президент Словенії Борут Пахор обговорили завдання, які стоять перед Європою та міжнародну ситуацію під час щирої розмови, що відбулась 17 жовтня 2016 р., у Ватикані. Після аудієнції із Святішим Отцем Президент зустрівся з Державним Секретарем кардиналом П’єтро Пароліном та Секретарем, відповідальним за стосунки з державами, архиєпископом Полем Ґаллаґером.

У повідомленні Ватиканського прес-центру зазначається, що під час щирої розмови відбувся обмін думками щодо добрих двосторонніх стосунків, також в перспективі 25-річчя дипломатичних стосунків між Святою Столицею та Словенією та розглянуто деякі теми, що є предметом спільного зацікавлення, які стосуються теперішньої ситуації в країні.

«Окремо обговорено добрі стосунки між католицькою Церквою й державою та важливість діалогу в рамках плідної співпраці на благо словенського суспільства, зокрема, молодого покоління.

Звернено увагу на міжнародну ситуацію з особливим наголосом на регіональний контекст та виклики, які стоять перед Європою», – читаємо у повідомленні прес-центру Ватикану, виданому після візиту Президента Словенії.