Папа Франциск у «домі Матері всіх бразилійців». Апаресіда, 24 липня 2013
  • Срд, 24/07/2013 - 20:06

До Апаресіди Папа Франциск прибув із понад півгодинним запізненням стосовно запланованої програми, оскільки задля погіршення погодних умов довелося змінити маршрут. Програмою було передбачено, що Святіший Отець подолає 200-кілометрову відстань з Ріо-де-Жанейро гелікоптером. Але довелося летіли літаком до найближчого аеропорту, а вже звідти – гелікоптером до санктуарію.

Заповнена вщерть площа перед святинею зустріла приліт Святішого Отця співом та гучними оплесками. Папа проїхав панорамним автомобілем поміж рядами кількасот тисяч прочан, благословляючи вірних та, за своїм звичаєм, зупиняючись, щоб поцілувати дітей, яких йому підносила охорона. Тисячі паломників, не тільки бразилійців, але також з багатьох інших країн, провели перед санктуарієм цілу ніч, не зважаючи на те, що температура спустилась до п’яти градусів і не припинявся дощ.

Свята Меса служилася всередині базиліки, не зважаючи на те, що в храмі могла поміститися лише невелика частина охочих. Як пояснили організатори, незважаючи на прохання місцевої ієрархії, Папа, прибувши до Апаресіди, як паломник, щоб виявити особисту набожність до Богородиці, не бажав, щоб ця проща перетворилась на велику подію, паралельну до Всесвітнього Дня Молоді, який є головною причиною цього Апостольського візиту. Після закінчення урочистого богослуження Вселенський Архиєрей проказав традиційну молитву, прохаючи благословення для Бразилії та віддаючись себе під покров Апаресідської Божої Матері.

Після завершення Євхаристійного богослуження, із зовнішньої лоджії базиліки, чудотворною статуєю Пресвятої Апаресідської Богородиці Папа Франциск поблагословив сотні тисяч паломників, зібраних на площі перед храмом, які слідкували за богослуженням з телеекранів.

З Апаресіди Папа Франциск повернеться до Ріо-де-Жанейро, де на 18:30 місцевого часу, (після півночі київського), заплановано візит до лікарні імені святого Франциска з Ассісі.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va