Папа Франциск: у хворих є своє місце в Церкві
  • Нед, 10/11/2013 - 12:25

Хворі – це не просто об'єкт солідарності та благодійності, але учасники життя та місії Церкви, звернув увагу Папа Франциск.

9 листопада він зустрівся з членами, волонтерами та підопічними Італійського національного союзу перевезення хворих до Люрду та міжнародних святинь (UNITALSI), який діє вже протягом 110 років. На думку Папи, допомога з боку подібних асоціацій є справжнім проголошенням "Євангелія благодійності".

Папа закликав працівників сфери благодійності не знеохочуватися "з приводу труднощів і втоми", але продовжувати жертвувати час, усмішку і любов іншим. Папа побажав, щоб кожен хворий зміг розгледіти в їхніх обличчях Самого Ісуса Христа. "Бідні, в тому числі і бідні здоров'ям, є скарбом для Церкви", - підкреслив Святіший Отець.

Франциск з жалем зауважив, що "сучасний культурний і соціальний контекст" схильний приховувати фізичні слабкості, "розглядаючи їх виключно як проблему". Асоціації, такі як "UNITALSІ", покликані "йти проти течії подібної життєвої логіки", допомагаючи хворим бути лідерами в суспільстві і Церкві. У хворих "є своє місце, особлива роль у парафії і в кожному секторі Церкви", - підкреслив Франциск, оскільки їхня присутність, навіть і безсловесна, є красномовнішою, ніж слова. "Не соромтеся бути цінним скарбом Церкви", - закликав хворих Понтифік.

Папа запросив страждаючих і тих, хто їм допомагає, довіряти себе захисту Божої Матері, яка "знає, що нам потрібно", "вона піклується про нас, заступається перед Ісусом і просить для кожного дару "нового вина", тобто, любов і ласку, яка спасає нас". Допомога Марії, зазначив Святіший Отець, потрібна насамперед "у годину труднощі і слабкості, в годину лиха і плутанини, і особливо в годину гріха".

За матеріалами http://be.radiovaticana.va/