Папа Франциск у листопаді в Таїланді та Японії
  • Птн, 13/09/2019 - 15:06

Прес-центр Святого Престолу оголосив про 32-гу з черги Апостольську подорож Папи, що відбуватиметься від 19 до 26 листопада 2019 року. Святіший Отець відвідає Таїланд та Японію.

На запрошення уряду  Королівства Таїланд та єпископів країни Папа Франциск перебуватиме з Апостольським візитом у Таїланді від 20 до 23 листопада цього року. Приймаючи запрошення уряду та єпископату Японії Святіший Отець здійснить Апостольський візит до цієї країни від 23 до 26 листопада, де відвідає столицю Токіо та міста Наґасакі й Хіросіму. Детальна програма подорожі Папи буде опублікована пізніше.

Таїланд: учні Христа, учні-місіонери

Гаслом першого етапу Апостольської подорожі Папи є слова: «Учні Христа, учні-місіонери». Це гасло нагадує важливу подію в житті Таїланду – 350-річчя створення Апостольського вікаріату Сіяму. Подія відображена також і в логотипі: Папа, що благословляє, а внизу – вітрильник, символ християнства, з трьома вітрилами, що означають Пресвяту Тройцю. Стилізована рука Пресвятої Богородиці веде вітрильник. Золотий хрест є закликом для католицької Церкви в Таїланді свідчити Добру Новину.

Японія: захищати кожне життя
Для Японії обране гасло – «Захищати кожне життя», яке зосереджене на захисті життя й сотвореного світу, що особливо важливе для такої країни як Японія, в якій ядерна загроза є постійною проблемою. Логотип характеризують три різнокольорові язики полум’я: червоний символізує мучеників – фундамент Церкви в Японії; синій – Пречисту Діву Марію, Яка огортає всіх людей, як Своїх дітей; і зелений означає природу Японії та місію звіщати Євангеліє надії. Червоне коло, як сонце, оточує все життя й символізує любов. Папа зображений у стилізований спосіб, з рукою, піднятою у жесті благословення, а латинська буква «т» у слові захищати «protect», зображена в формі хреста.

Прагнення Папи

Святіший Отець виявив бажання відвідати Японію рік тому, зустрічаючись 12 вересня 2018 року з членами японської делегації. Тепер це його бажання стало реальністю.