Папа Франциск у вересні поїде до Казахстану
  • Пон, 01/08/2022 - 14:10

Директор Ватиканського прес-центру оголосив дату наступної Апостольської подорожі Папи Франциска.

Повернувшись з Канади, Святіший Отець вже готується до наступної міжнародної подорожі. В понеділок, 1 серпня 2022 р., Маттео Бруні, Директор Ватиканського прес-центру, повідомив про те, що Папа Франциск, прийнявши запрошення цивільної та церковної влади, здійснить у днях від 13 до 15 вересня цього року Апостольську подорож в Казахстан, відвідуючи місто Нур-Султан з нагоди VII Конгресу Лідерів світових і традиційних релігій.

Про свій намір взяти участь у згаданому конгресі Папа сказав під час відеоконференції Президентом Казахстану Касимом-Жомартом Токаєвим у квітні цього року. Своє бажання він підтвердив, спілкуючись із журналістами під час перельоту з Канади до Риму. Від 22 до 25 вересня 2001 року з Пастирським візитом у цій країні побував святий Іван Павло ІІ.

Перший Конгрес світових і традиційних релігій відбувся в Астані 2003 року, наслідуючи «День молитви за мир», скликаний Іваном Павлом ІІ в січні 2002 року в Ассізі, щоби наголосити на позитивному внескові, який можуть зробити різні релігійні традиції у діалог і порозуміння між народами після напруження, що виникло внаслідок терактів 11 вересня 2001 року. Тема наступного міжрелігійного конгресу звучить: «Роль лідерів світових і традиційних релігій у суспільно-духовному розвиткові людства після пандемії».