Папа Франциск уділив пресвітерські свячення одинадцятьом дияконам
  • Нед, 17/04/2016 - 15:49

«Завжди майте перед очима приклад Доброго Пастиря, Який не прийшов, щоб Йому служили, але щоб служити і віднайти те, що було загублене», – цими словами Папа Франциск звернувся до одинадцяти кандидатів до священства, яким у неділю, 17 квітня 2016 р., ІV Неділю Пасхи, яка в Церкві латинського обряду має назву «Неділя Доброго Пастиря», під час урочистої Святої Меси в базиліці Святого Петра у Ватикані уділив пресвітерські свячення. Дев’ять з них є вихованцями семінарій Римської дієцезії а інші двоє належать до чернечих родин.

Після прочитання уривків Святого Письма, призначених на цей день, відбулося представлення кандидатів до рукоположення. Далі Папа виголосив проповідь. Це була так звана «обрядова проповідь», передбачена єпископським служебником на випадок свячень, яку Святіший Отець доповнив деякими своїми думками, заохочуючи вірних замислитися над тим, «до якого служіння у Церкві» будуть піднесені новопресвітери.

Звертаючись до кандидатів, Папа пригадав, що здійснюючи служіння навчання віри, вони стануть учасниками місії Христа, єдиного Учителя. А ділячись Божим словом, «отриманим в радості», слід пам’ятати тих, через кого його отримали і не забувати, що навчання словом завжди йде поруч з прикладом. Через звершування Святих Тайн, вони продовжуватимуть «Христове діло освячення». Говорячи, зокрема, про Сповідь, він закликав «іменем Христа та Його Церкви» бути «дуже милосердними».

«Усвідомте, що ви є “обраними”. Саме так, не забувайте цього. Бо це Господь покликав кожного з вас. Ви обрані з-поміж людей і поставлені для них, а не для своєї користі. Тож у синівському сопричасті зі своїм єпископом, дбайте про те, щоб єднати вірних в одну родину, проводячи їх до Бога Отця через Христа у Святому Дусі», – побажав Святіший Отець.

Після проповіді розпочався обрад пресвітерського рукоположення.