Папа Франциск уділив Святе Таїнство Подружжя для 20-ти італійських наречених
  • Нед, 14/09/2014 - 15:04

У неділю 14 вересня 2014 року, кілька тижнів перед початком Надзвичайної Асамблеї Синоду Єпископів Католицької Церкви, яка у жовтні відбудеться у Ватикані, розглядаючи тему: «Виклики душпастирства сім’ї в контексті євангелізації», з нагоди празника Воздвиження Чесного Хреста Господнього, у ватиканській базиліці святого Петра Папа Франциск очолив Євхаристійне Богослужіння з уділенням Святого Таїнства Подружжя.

Цей привілей отримали 20 італійських пар з римської дієцезії. Всі вони пройшли відповідне приготування й були вибрані вікаріатом дієцезії Риму, представляючи 5 секторів дієцезії та душпастирство серед університетських студентів.

Наречені, які сказали «так» подружньому життю перед Вселенським Архиєреєм, пройшли дуже відмінним життєвим шляхом. Їхній вік від 25 до 56 років, серед них є такі, які вже давно були нареченими, і такі, які познайомились недавно, беручи участь у церковних рухах, є й такі, що перебували тільки в цивільному шлюбі, вже мають дітей, а тепер прийняли Святу Тайну подружжя.

Святіший Отець Франциск не є першим Папою, який прилюдно уділив Святе Таїнство Подружжя. Святий Іван Павло ІІ з’єднав у шлюбі подружні пари під час Першої зустрічі сімей із Святішим Отцем, що відбулась 1994 року, а також 15 жовтня 2000 року, коли в рамках Ювілейного 2000 року відзначався Ювілей сімей. Уділення шлюбів у неділю 14 вересня входить в рамки приготування до Синоду Єпископів католицької Церкви, присвяченому сім’ї.

Багато разів у своїх повчаннях та конкретній діяльності Папа Франциск звертав увагу на важливість Святої Тайни Подружжя та збереження її духовного характеру. Наприклад 14 лютого цього року він зустрінувся у Ватикані приблизно з 20-ма тисячами наречених з усього світу. Він наголосив, що подружжя – це щоденний труд, який повинен бути нагодою до постійного взаємного зростання.

Промовляючи до африканських єпископів, Святіший Отець високо оцінив програми приготування до подружжя, які дають молодим нову надію на майбутнє.

А 2 червня , у проповіді під час ранкової Святої Меси в резиденції «Дім святої Марти» у Ватикані, він закликав християнські подружжя до взаємної любові так, як Христос любить Свою Церкву – вірно, постійно, плідно.