Папа Франциск: відкриймо брами для Господа!
  • Срд, 18/11/2015 - 12:54

Під час катехези 18 листопада Папа Франциск підкреслив, що "стоїмо перед великою брамою Божого Милосердя, яка приймає наше розкаяння і дає благодать пробачення". Понтифік зазначив, що ця брама широко відкрита, і ми повинні переступити її поріг.

Церква отримала від синоду Єпископів велике запрошення зустрітись на порозі цієї брами, і водночас заохочення відкрити свої брами, щоби разом з Господом "вийти на зустріч синів і дочок, що перебувають у паломництві, які іноді бувають невпевнені і загублені у важких часах".

Папа заохотив особливим чином християнські родини відкрити брами для Господа, Який чекає, аби ввійти і приносить Своє благословіння і приязнь.

По суті, добре знаємо, що ми самі є охоронцями і слугами Брами Бога, якою є Ісус, - підкреслив Папа. Він нам дає ясні вказівки щодо всіх брам життя, в тому числі нашого народження і нашої смерті. Він сказав: "Я - двері. Хто ввійде крізь мене - спасеться. Увійде він, вийде - і знайде пасовисько!"(Йо 10,9).

Ісус є брамою, що дозволяє нам увійти і вийти. Треба перейти через браму і слухати голосу Ісуса. Тоді ми в безпеці, тоді ми врятовані, - підкреслив Папа.