Папа Франциск відвідає центр для мігрантів «Fraterna Domus» біля Риму
  • Срд, 13/02/2019 - 15:32

Святіший Отець очолить Святу Месу в центрі прийняття мігрантів, що відкриє зустріч «Вільні від страху».

Для того, аби підкреслити постійну увагу до питань мігрантів, у п’ятницю, 15 лютого 2019 р., о 16:00 місцевого часу, Святіший Отець відвідає центр прийняття мігрантів «Fraterna Domus» (лат. Братерський дім), що розташований недалеко від Риму. Про це у вівторок 12 лютого 2019 р. повідомив Алессандро Джізотті, виконуючий обов’язки Директора Ватиканського прес-центру.

Папа очолить Святу Месу

Під час візиту, що матиме приватний характер, Папа очолить Святу Месу, яка стане першим етапом зустрічі представників асоціацій та сімей, що приймають біженців і мігрантів. Організаторами зустрічі, що має назву «Вільні від страху» та триватиме від 15 до 17 лютого, є італійська «Карітас», фундація «Migrantes» та єзуїтська організація для допомоги біженцям «Centro Astalli».

Волонтери, на яких дивляться з підозрою за людяність

«Завдяки цій зустрічі, – зазначив о. Джованні Де Робертіс, Генеральний директор фундації “Migrantes”, – ми бажаємо, насамперед, скласти подяку, підтримати і підбадьорити всіх тих, що й надалі зберігають цей дух прийняття і солідарності, часто безкорисливо і вкладаючи власні кошти. Сьогодні в Італії волонтери нерідко безкоштовно займаються тим, що повинно би бути завданням держави. За це на них часто дивляться з підозрою, або ображають. Це нечувано, але сьогодні до тих, хто займається допомогою і прийняттям іноземців, тобто інших людських істот, часто ставляться з недовірою, ніби вони чинять якийсь злочин».

До програми зустрічі входять молитва, роздумування, свідчення, культурні і мистецькі заходи та праця в групах.