Папа Франциск відвідає Карпі та Мірандолу, що п’ять років тому постраждали від землетрусу
  • Суб, 01/04/2017 - 17:22

«Землетрус може завдати удару та поранити, але не може перемогти і знищити дотла, може спричинити руйнування, потрясати землею, але не може розсіяти та розбити спільноту, яка анґажується у відродження», – сказав кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, під час урочистого відкриття після реставрації катедрального собору в Карпі, що відбулося 25 березня 2017 р., тиждень перед приїздом Святішого Отця.

Саме з метою засвідчити свою близькість з людьми, які постраждали від землетрусу в травні 2012 року, що забрав життя тридцяти жертв і спричинив значні руйнування, але зуміли з вірою знову підвестися, даючи приклад іншим, хто перебуває у схожих обставинах, Папа Франциск у неділю, 2 квітня, відвідає міста Карпі та Мірандолу. «Я не хотів вірити своїм вухам, коли Папа звірився мені про своє бажання приїхати до Карпі, – зазначив після оголошення візиту місцевий єпископ Франческо Кавіна. – Після незабутнього візиту Венедикта XVI у червні 2012 року – це ще один великий дар Господа Бога для нашої дієцезії».

До Карпі Святіший Отець прибуде гелікоптером й о 10:30 очолить Святу Месу на площі Мучеників, після якої відбудеться проказування молитви «Ангел Господній» та благословення наріжних каменів для нових дієцезальних споруд – парафії святої Аґати, реколекційного осередку та «Містечка милосердної любові».

Після обіду в дієцезальній семінарії разом з єпископатом регіону, похилими віком священиками та семінаристами, в семінарійній каплиці відбудеться зустріч з духовенством, чернецтвом і семінаристами дієцезії. Помолившись у відреставрованій катедрі, Папа від’їде до Мірандоли, де на площі перед ще зачиненим на реставрацію катедральним собором зустрінеться з мешканцями, які постраждали від землетрусу та покладе квіти біля пам’ятника жертвам стихії, встановленого на площі перед храмом святого Джакомо Ронколе.