Папа Франциск відвідає Латинську Америку 2015 року
  • Чтв, 04/07/2013 - 15:35

Папа Франциск відвідає Латинську Америку 2015 року, а не 2014-го, як раніше неофіційно оголосили – сказав Митрополит Сантьяго-де-Чилі, Архиєпископ Рікардо Ессаті SDB. Він пояснив це тим, що наступного року Святіший Отець вже запланував кілька поїздок.

«2014 року було б важко очікувати від Папи, що він вирушить у Латинську Америку, але ми сподіваємося, що це відбудеться 2015 року і така подорож охопить Аргентину, Уругвай, Чилі та, можливо, Перу» – розповів чилійський єрарх на сайті Церкви у своїй країні після зустрічі з Папою.

Він нагадав, що Святіший Отець зазначив, що цього року його єдиною поїздкою до Латинської Америки буде подорож до Бразилії (на Всесвітній День Молоді в Ріо-де-Жанейро цього місяця), наступного року він «має відвідати Патріарха Константинопольського, а також поїхати до Африки, а потім до Азії».

Архиєпископ столиці Чилі від минулої п'ятниці, 28 червня, перебуває в Римі й там, в Домі св. Марти, на 45-ти хвилинній аудієнції його прийняв Папа Франциск. До того ж він співслужив з ним Літургію в цьому місці.
«Це був сімейний досвід батька, який дуже добре знає Чилі, який знає деталі життя Церкви, знає людей і дуже цінує те, що Чилійська Церква зараз робить, і він добре усвідомлює її труднощі», – сказав після зустрічі з Папою 71-річний Архиєпископ Сантьяго-де-Чилі.

За матеріалами: ekai.pl