Папа Франциск відвідає парафію, щоб підтримати хворого священика
  • Птн, 13/01/2017 - 10:57

Папа Франциск найближчої неділі, 15 січня 2017 р., вирушить до італійського міста Гуідонія-Монтечельє, де відвідає парафію Санта-Марія-а-Сеттевіле.

Спеціальний візит Святого Отця має на меті підтримати місцевого священика, 47-річного отця Джузеппе Берардзіна, який хворіє вже протягом двох років. Понтифік очолить Св. Месу в місцевому храмі. Новину про візит жителі і парафіяни сприйняли з подивом і хвилюванням. “Це стало несподіванкою, - поділився отець Луїджі Тедолдзі, місцевий настоятель протягом майже 21 року. - Ми не могли навіть уявити собі папський візит на цих "задвірках" Риму".

Священик зізнався, що отця Джузеппе він сприймає "як сина", і коли йому був поставлений діагноз розсіяний склероз, хотів, щоби той залишився з ним. Нинішній помічник настоятеля вперше приїхав до парафії майже 14 років тому, коли був ще семінаристом. Тут він отримав дияконське свячення, а потім, в 2003 р., і рукоположення. Хвороба почалася з падіння в літньому таборі для дітей. Два місяці отець Джузеппе залишався повністю паралізованим. В лікарні сказали, що ніколи не бачили такого тяжкого випадку. По вихідним дням, коли медсестра не працювала, двадцять пар молодих парафіян по черзі чергували біля його ліжка.

Санта-Марія-а-Сеттевіле – це молода громада, заснована сорок років тому. Святиня була побудована у 2000 році. До неї належать близько шести тисяч віруючих, з них більш ніж 20% беруть активну участь у парафіяльному житті. Це в основному молоді та багатодітні сім'ї, серед них сім'ї навіть з сімома дітьми.

Настоятель зізнався, що близько 1 тис. євро в місяць з бюджету парафії жертвують на благодійність. У минулому році парафіяльній "Карітас" допоміг людям на суму 37 тис. євро. Це і випадки крайньої убогості, і фінансова підтримка сімей, які не можуть впоратися з іпотечними платежами. Гуідонія-Монтечелье, з населенням близько 75 тис. осіб, розташована в регіоні Лаціо з адміністративним центром у Римі. Небесною покровителькою міста вважається Богородиця Лоретанська. Парафія Санта-Марія-а-Сеттевіле стане першою в 2017 року, яку Папа Франциск відвідає з пастирським візитом.