Папа Франциск відвідав майбутніх ватиканських дипломатів
  • Суб, 05/05/2018 - 21:48

Конструктивний, духовний та священичий: на думку Папи Франциска, такими є три фундаментальні вимірі папської дипломатії. У четвер, 3 травня 2018 р., Святіший Отець здійснив приватний візит до Папської Церковної Академії – навчального закладу, де проходять вишкіл майбутні працівники нунціатур.

Папа очолив молитву вечірні та поспілкувався зі спільнотою академії, яка на даний час нараховує 35 священиків, що готуються до дипломатичної служби Святого Престолу в різних куточках світу. Під час щирої та відкритої розмови, Святіший Отець відповідав на різні запитання, підкреслюючи, що представники Апостольської Столиці покликані розвивати дух діалогу, посередництва, зустрічі й позитивної відкритості.

За словами Папи, праця ватиканського дипломата – це «дипломатія навколішки», що повинна черпати свою силу та підкріплення, насамперед, з молитви. Праця, яку папські представники виконують з метою сприяння примиренню та єдності в, часто, проблемних ситуаціях та ситуаціях страждання, не є легкою, а тому вимагає «солідного формування», яке повинно спиратися на чотирьох колонах, що стосуються кожного священика, а ними є духовний, інтелектуальних, душпастирський та спільнотний виміри.

Під час неформальної зустрічі обговорювалися найрізноманітніші питання, як от приготування до синоду, присвяченого амазонському регіонові, делікатна тема сексуальних злочинів проти неповнолітніх, стосунки з іншими християнськими конфесіями та релігіями, синодальний вимір Церкви та роль Єпископа Риму, становище Церкви в різних частинах світу.

Зустріч завершилася спільною вечері, після якої Святіший Отець повернувся до Ватикану.