Папа Франциск: Віра – це найцінніший дар, даний Богом
  • Втр, 07/05/2013 - 14:17

«Сьогодні від вас не вимагається такого героїчного жесту, але ви покликані до іншої форми жертвенності, також зобов’язуючої», – такими думками Папа Франциск поділився з новобранцями Папської Швейцарської Гвардії, згадуючи про героїчний подвиг їхніх попередників, які 466 років тому віддали життя, обороняючи Папу Климента VII. Саме на згадку подій 6 травня 1547 року, вшановуючи пам’ять полеглих, в річницю цього подвигу новобранці Папської Швейцарської Гвардії, яка охороняє Папу та Апостольський палац, складають присягу.

 

У понеділок, 6 травня 2013 року, до Ватикану прибули родичі нових гвардійців та офіційні делегації зі Швейцарії. Особливим гостем був Президент Швейцарської Конфедерації Улі Маурер. Перед тим, як відбулося складення присяги, Святіший Отець прийняв новобранців та їхніх родичів у Климентинському залі Апостольського палацу.

 

Згадуючи про подвиг 147 полеглих гвардійців, та зазначивши, що сьогоднішні виклики є не менш зобов’язуючими, Папа Франциск пояснив, що йдеться про те, щоб віддати свої «молоді сили на служіння Церкві і Папі. А щоб це чинити, – додав він, – потрібно бути сильними, черпати натхнення з любові, а підтримку – з віри у Христа».

 

Святіший Отець склав щиру подяку за те, що «кожного дня має нагоду особисто досвідчити жертовність, професійність та любов», з якими гвардійці здійснюють своє служіння, та в контексті Року віри закликав: «Добре запам’ятайте: віра, яку Бог дав вам у день Хрищення, є найціннішим даром, який маєте! І саме в ній є також джерело вашої місії на служінні Папі та Церкві».

 

Папа Франциск заохотив гвардійців бути свідками ввічливості в стосунку до тих, хто відвідує Ватикан, а також уважними до потреб одні одних, до взаємної підтримки. «Дорогі Швейцарські Гвардійці, – побажав він, – пам’ятайте, що Господь іде поруч з вами: ця добра думка приносить користь душі».

 

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va