Папа Франциск вирушив до Казахстану
  • Втр, 13/09/2022 - 09:37

Метою XXXVIII Апостольської подорожі Папи Франциска є участь у VII Конгресі лідерів світових і традиційних релігій та зустріч з місцевою католицькою спільнотою.

У вівторок, 13 вересня 2022 р., о 7:36 місцевого часу, з римського міжнародного аеропорту Фюмічіно в небо піднявся літак, на борту якого Папа Франциск втретє протягом цього року покинув італійську землю. Розпочалася 38-ма Апостольська подорож його понтифікату, «паломництво діалогу та миру» з метою взяти участь у Конгресі лідерів світових і традиційних релігій, який вже всьоме проводиться у Казахстані, наслідуючи ініціативу Папи Івана Павла ІІ, який на початку 2002 року запросив провідників релігій і конфесій до Ассізі, на День молитви за мир у світі.

Єпископа Риму в цій подорожі супроводжують, крім керівництва Державного Секретаріату, також очільники Дикастерій сприяння єдності християн, міжрелігійного діалогу та Східних Церков, як теж кілька десятків журналістів. Переліт триватиме приблизно шість з половиною годин. Прибуття до міжнародного аеропорту Нур-Султана очікується приблизно о 17:45 місцевого часу (14:45 – київського).