Папа Франциск вирушив у апостольську подорож до Чилі і Перу
  • Пон, 15/01/2018 - 10:40

Авіарейс, котрий доправить Папу Франциска до Південної Америки для апостольського візиту до Чилі і Перу, стартував у Римі о 8:55 місцевого часу сьогодні вранці.

Переліт до чилійського Сантьяго триватиме 15 годин. Це вже 22-га апостольска подорож Папи Франциска за межі Італії.

Як інформує Vatican News, в рамках візиту до Чилі і Перу Папа відвідає шість міст впродовж менше, ніж тижня часу. Його візит розпочнеться у столиці Чилі – Сантьяго, де крім відправи св. Меси для вірних, Святіший Отець зустрінеться з громадськими та релігійними лідерами, а також відвідає в’язницю для жінок. В середу Папа відправиться до м. Темуко, де поживає велика кількість корінного населення, а згодом повернеться до Сантьяго на зустріч з молоддю. Останній день візиту запланований в північному портовому місті Ікіке.

Як зазвичай, Святіший Отець скеровуватиме телеграми до різних країн, над якими пролітатиме під час своєї подорожі до Південної Америки.

Дотримуючись своєї традиції, перед тим, як вирушити в подрож, Папа відвідав базиліку Санта Марія Маджоре. В суботу ввечері він помолився перед образом Maria Salus Populi Romani і ввірив під опіку Пресвятої Богородиці свій апостольський візит до Чилі і Перу.