Папа Франциск вирушив у Бахрейн: розпочалася 39-та Апостольська подорож
  • Чтв, 03/11/2022 - 14:48
Після п’ятигодинного перельоту літак з Папою Франциском і супроводом на борту приземлиться на повітряній базі Сахір в Авалі.

Вранці, 3 листопада 2022 р., о 9:45 місцевого часу, з римського міжнародного аеропорту Фюмічіно піднявся в небо Airbus330 італійської авіакомпанії «ITA Airways», яким Папа Франциск разом зі своїм супроводом і спільнотою акредитованих журналістів вирушив у свою вже 39-ту Апостольську подорож. Цього разу метою є Королівство Бахрейн – острівна країна в Перській Затоці, де Святіший Отець візьме участь у форумі діалогу, в центрі уваги якого – співпраця між Сходом і Заходом задля майбуття людства.

Здолавши понад 4200 кілометрів повітряного шляху, приблизно через 5 годин літак з Папою на борту приземлиться на авіабазі Сахір в Авалі, де його зустрінуть Король Бахрейну та наслідний принц, який є Прем’єр-міністром. Програмою першого дня візиту передбачено візит ввічливості до Його Величності, офіційну церемонію привітання та зустріч з представниками влади, громадянського суспільства та дипломатичного корпусу, де Святіший Отець виголосить свою першу промову.