Папа Франциск вирушив у ХІІ Апостольську подорож
  • Птн, 12/02/2016 - 12:48

У п’ятницю, 12 лютого 2016 р., о 7:54 місцевого часу, з римського міжнародного аеропорту Фюмічіно піднявся у небо літак італійської авіакомпанії «Alitalia», на борту якого Папа Франциск разом із супроводом вирушив у свою ХІІ Апостольську подорож за межі Італії. Відвідуючи вчетверте Латинську Америку, цього разу метою його візиту є Мексика, яка стане 20-ю країною, яку він відвідає за час свого понтифікату.

Як знаємо, у програму подорожі внесено несподівані зміни, про які оголошено тиждень тому: на шляху до Мексики Глава Католицької Церкви зробить зупинку в міжнародному аеропорту столиці Куби міста Гавани, де зустрінеться з Главою Російської Православної Церкви патріархом Кирилом.

Подолавши понад 8,5 тисяч кілометрів повітряного шляху та провівши у небі 12 годин, Святіший Отець приземлиться в Гавані приблизно о 14:00 місцевого часу (21:00 – київського). В програмі зустрічі з Патріархом Кирилом передбачено двогодинну приватну розмову, підписання спільної декларації та коментар для преси. Далі Папа продовжить свою подорож, і подолавши чергові 1700 кілометрів, приблизно о 19:00 місцевого часу (о 3:30 – київського) прибуде до столиці Мексики міста Мехіко.

Зустріч Папи з Патріархом можна оглянути тут. Початок трансляції о 20:55 київского часу: