Папа Франциск вирушив у паломництво до Фатіми
  • Птн, 12/05/2017 - 16:18

У п’ятницю, 12 травня 2017 р., Папа Франциск вирушив у паломництво до Марійського санктуарію у Фатімі, Португалія, де 100 років, 13 травня 1917 року, Пресвята Богородиця об’явилася трьом дітям. Літак зі Святішим Отцем і супроводом на борту піднявся в небо з Римського міжнародного аеропорту Фюмічіно приблизно о 14:10 місцевого часу. Напередодні Папа, як звичайно, відвідав Папську марійську базиліку Santa Maria Maggiore, щоб вручити свою подорож піж Її покров.

«Прошу всіх приєднатися до мене як паломники надії та миру: ваші руки, складені до молитви, підтримуватимуть мої», – закликав Святіший Отець вірних через соціальну мережу Твіттер. Після понад тригодинного перельоту, перетнувши повітряний простір Франції та Іспанії, літак приземлиться на аеродромі бази ВПС «Monte Real», приблизно о 16:20 місцевого (18:20 – київського) часу.

Після церемонії привітання за участю Президента Португалії Марсело Ребело да-Соуза та приватної розмови з ним, Глава Католицької Церкви вирушить гелікоптером до розташованої 40 км звідти Фатіми. Приземлившись на місцевому стадіоні, він відразу від’їде панорамним автомобілем до каплиці на місці об’явлень Пресвятої Богородиці, де прокаже молитву. Сюди він знову повернеться після вечері, де поблагословить свічки, звернеться до присутніх з промовою та очолить проказування молитви на вервиці.

Тим часом до Фатіми прямують тисячі паломників із кількадесяти країн світу. Не зважаючи на проливні дощі, чимало португальських прочан здійснюють піші прощі. Кульмінаційною подією Апостольського паломництва Папи Франциска стане Свята Меса, яку він очолить саме в соту річницю Фатімських об’явлень і під час якої проголосить святими Франсіска та Жасінту Марто, які разом з кузинкою Лусією дос-Сантос були учасниками цих надзвичайних подій.