Папа Франциск вирушив у свою 40-у Апостольську подорож
  • Втр, 31/01/2023 - 11:52
Від 31 січня до 5 лютого Папа Франциск вп'яте відвідуватиме Африку, побувавши у Демократичній Республіці Конго та в Південному Судані.

Тривале очікування, позначене також розчаруванням через відкладений пів року тому вже проголошений візит, добігає до завершення. У вівторок, 31 січня 2023 р., з римського міжнародного аеропорту Фюмічіно вилетів літак з місцем призначення міжнародний аеропорт Кіншаси, столиці Демократичної Республіки Конго. На його борту Папа Франциск вирушив у свою сорокову Апостольську подорож, здійснену протягом майже десяти років понтифікату.

Вже стало звичним, що міжнародні подорожі Святіший Отець, окрім відвідин базиліки Santa Maria Maggiore, розпочинає знаком близькості і солідарності. Так і перед тим, як залишити «Дім святої Марти» у Ватикані, Папа Франциск зустрівся з групою мігрантів і біженців, що походять із ДР Конго та Південого Судану, двох країн які він відвідуватиме протягом наступних днів. Це були особи, які разом зі своїми сім’ями отримали підтримку з боку центру «Асталлі», який у Римі провадять єзуїти. Разом з ними на зустрічі був Префект Дикастерії харитативного служіння кардинал Конрад Краєвський.

 

Прибувши до аеропорту, Папа Франциск зупинився біля пам’ятника полеглим у Кінду. Йдеться про 13 італійських авіаторів, які були вбиті в Конго 11 листопада 1961 року. Святіший Отець підніс молитву за жертв цієї трагедії та за всіх тих, хто втратив життя, беручи участь у гуманітарних і миротворчих місіях.

 

Піднявшись у небо о 8:29 римського часу (9:29 – київського), літак з Папою Франциском на борту, перелетівши через Середземне море, перетне повітряний простір Тунісу, Алжиру, Нігеру, Чаду, ЦАР, Камеруну та Республіки Конго. Переліт триватиме приблизно 7 годин. У міжнародному аеропорту Святішого Отця зустрічатиме Прем’єр-міністр. З летовища він від’їде до Президентського палацу. Перший день подорожі завершиться візитом ввічливості до Глави Держави та зустріччю з представниками влади, дипломатичного корпусу та громадянського суспільства.