Папа Франциск вирушив у свою 41-у Апостольську подорож
  • Птн, 28/04/2023 - 11:20

Вдруге відвідуючи Будапешт, Папа Франциск доповнить свій кількагодинний візит, що відбувся у вересні 2021 року.

 

XVI Апостольська подорож Папа Франциска розпочалася. В п’ятницю, 28 квітня 2023 р., з римського міжнародного аеропорту Фюмічіно о 8:21 місцевого часу піднявся в небо літак італійської авіакомпанії ITA Airways зі Святішим Отцем та його супроводом на борту, щоби після менш як двогодинного перельоту, перетнувши повітряний простір Хорватії та здолавши майже 1000 кілометрів повітряного шляху, приземлитися в міжнародному аеропорту Будапешта.

Під покровом Богородиці й з молитвами знедолених

Апостольські подорожі цього понтифікату мають певні елементи, які вже сформували усталені звичаї. Зокрема, перед кожним міжнародним перельотом Папа Франциск відвідує базиліку Пресвятої Марії, щоби помолитися перед чудотворною іконою Пресвятої Богородиці, яка є покровителькою римлян. Не стала винятком і ця подорож, а традиційну прощу до Марійської базиліки Святіший Отець здійснив ще в середу, 26 квітня, по завершенні загальної аудієнції.

Ще одним традиційним елементом таких подорожей стали жести солідарності та близькості. Перед тим, як від’їхати з «Дому святої Марти» до аеропорту, Святіший Отець зустрівся з групою бездомних, які живуть поблизу площі Святого Петра та отримують допомогу від Апостольської елемозінерії. Їх супроводжував кардинал Конрад Краєвський.

Перший день подорожі

Згідно з програмою візиту, в аеропорту Папу Франциска зустріне Глава Уряду. Офіційна зустріч не передбачає промов. З летовища Святіший Отець від’їде до президентського палацу, де відбудеться церемонія привітання та візит ввічливості до Глави Держави, по завершенні якого – зустріч з представниками влади в офіційній резиденції Глави Уряду. Ввечері у соборі святого Стефана відбудеться зустріч з єпископатом, духовенством і чернецтвом.