Папа Франциск вирушив у свою ХХХІ Апостольську подорож
  • Срд, 04/09/2019 - 12:16
Протягом семи днів Глава Католицької Церкви відвідуватиме Мозамбік, Мадагаскар і Маврикій
 

“ Запрошую всіх приєднатися до моїх молитов за те, щоби Бог, Отець усіх, зміцнив у всій Африці братерське примирення, що є єдиним упованням стабільного та тривалого миру. ”

Цим твітом, що з’явився у мережі вранці, 4 вересня 2019 р., Папа Франциск просить супроводити молитвами його Апостольську подорож до південної півкулі, під час якої він відвідає Мозамбік у південно-східній Африці та дві острівні держави Індійського океану: Мадагаскар і Маврикій.

Приблизно о 8 годині місцевого часу літак з Папою Франциском і супроводом на борту вилетів до Мапуто, столиці Мозамбіку, куди прибуде після приблизно десятигодинного перельоту, перетнувши повітряний простір Італії, Греції, Єгипту, Судану, Південного Судану, Уганди, Танзанії, Малаві та Замбії. Церемонія привітання в міжнародному аеропорту запланована на 18:30 місцевого часу (19:30 київського).

Перед від’їздом з «Дому святої Марти» до аеропорту Святіший Отець привітався з групою вихідців із трьох дотичних африканських країн, якими опікується «Центр Асталлі». Їх супроводив Папський Елемозінарій кардинал Конрад Краєвський.

Мозамбік стане 47 країною, яку Папа Франциск відвідує за час свого понтифікату. Вона вдруге приймає Наступника святого Петра: 1988 року тут побував святий Іван Павло ІІ. Після церемонії привітання за участю Президента Філіпе Ньюсі, Святіший Отець від’їде до нунціатури. Вранці, 5 вересня, він здійснить візит ввічливості до Глави Держави, зустрінеться з представниками влади, проведе міжрелігійну зустріч з молоддю, а після обіду зустрінеться з єпископами, духовенством, чернецтвом і катехитами та відвідає харитативний осередок «Дім Матея 25», названий на честь 25-ї глави Євангелії від Матея. Завершальними подіями відвідин Мозамбіку 6 вересня стануть візит до лікарні та Свята Меса.