Папа Франциск: війна - це самогубство людства
  • Нед, 02/06/2013 - 20:25

"Війна - це самогубство людства, бо вона вбиває серце і вбиває кохання", - сказав Папа під час Літургії вранці 2 червня в каплиці Дому св. Марти. У богослужінні, повідомляє прес-центр Ватикану, взяли участь 80 осіб - родичі італійських солдат, що загинули у миротворчих місіях в останні 4-5 років, у тому число в Афганістані, і поранені в ході цих же місій.

 

"Господь чує молитви всіх!", молитву Соломона в день освячення Храму, але також молитву кожного з нас. Папа Франциск підкреслив це, процитувавши євангельський епізод про сотника, який прийшов до Ісуса просити про зцілення свого слуги. "Наш Бог - Він такий, додав Папа, Він чує молитви всіх", але не як молитву безликої маси, а молитву всіх і кожного ". "Наш Бог - це Бог великого і малого; наш Бог є Особистість", Він чує всіх серцем і "любить серцем":

 

"Ми сьогодні прийшли помолитися за наших загиблих, за наших поранених, за жертви безумства, яким є війна! Це самогубство людства, бо вона вбиває серце, вбиває саме те, в чому живе послання Господа: вона вбиває любов! Бо війна виникає з ненависті, заздрості, прагнення до влади, у тому числі  з цієї спраги до влади ".

 

І також в історії, - констатував Папа Франциск, - "скільки разів ми бачили, що сильні світу цього бажають вирішувати місцеві проблеми, проблеми економіки, економічні кризу за допомогою воєн":

"Чому? Тому що гроші для них важливіші від людей! А війна і є саме це: вираз віри в гроші, в ідолів  ненависті, віри в ідолів, які ведуть братовбивства, до вбивство любові. Мені згадалося слово нашого Бога Отця, з яким Він звернувся до Каїна, який убив із заздрості свого брата: 'Каїн, де брат твій?

Сьогодні ми можемо чути цей голос: це плаче наш Бог Отець, Він оплакує наше божевілля, Він каже всім нам 'Де твій брат?'; Він каже всім можновладцям землі: 'Де ваш брат? Що ви творите? '".

 

Папа закликав молитися за те, щоб Господь "забрав від нас всяке зло", повторюючи цю молитва "зі сльозами, - зі сльозами серця":

 

"'Поглянь на нас Господи і змилуйся над нами, бо ми в тузі і печалі. Поглянь на нашу убогість і страждання і прости нам усі гріхи ', бо війна - це завжди гріх: гріх ідолопоклонства, гріх принесення людей на вівтар влади, принесення людей в жертву. Будьмо впевнені в тому, що Господь нас почує і зробить щось, щоб дати нам духа розради. Нехай буде так ".

 

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va