«Папа Франциск все більше стає схожим на святого Франциска з Ассізі», – молодіжне опитування
  • Чтв, 03/10/2013 - 12:18

83% молодих людей захоплюються вченням Папи Франциска. Ці дані взяті з результатів Молодіжного опитування, організованого Інститутом Тоніоло. Завдяки цим опитуванням було зібрано детальну інформацію про молодих людей, їхні очікування, бажання, життєві проекти та пріоритети, а також перспективи на майбутнє.

Варто зауважити, що серед головних запитань опитування, окремим пунктом було виокремлено питання, які стосуються природного довкілля. 64,5% опитаної молоді відповіли, що послідовник святого Франциска за час свого короткого понтифікату достатньо приділяє уваги питанням охорони Божого створіння – природи

Іншою дотичною темою, яка тісно пов’язана з відповідальним ставленням до природи є особлива чутливість Святішого Отця до бідних: 86,7% вважають, що Вселенський Архієрей з особливою увагою ставиться до найбідніших та маргінальних прошарків суспільства. Іншою важливою темою, яка лежить на серці єпископа Риму є встановлення миру у світі, – так вважають 84,2% молодих людей.

В цьому молодіжному опитуванні взяли участь 9000 молодих італійців, між 18 i 29 роками життя.

Те, що Святіший Отець, Папа Франциск у своєму навчанні все більше й більше нагадує покровителя екології і друга всіх бідних та знедолених – святого Франциска з Асизу, додає оптимізму і вселяє надію на встановлення мирного та гармонійного співіснування між людьми та цілим створінням Божим.

Молоді люди, незалежно від національності, завжди відчувають щирість та відвертість інших; і той факт, що більшість молоді з захопленням сприймає вчення теперішнього намісника Христа, свідчить про те, що Церква у сучасному світі безкомпромісно проголошує Добру Новину та старається відновити втрачену первозданну гармонію, встановлену самим Творцем.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на Zenit