Папа Франциск ввірив світ під покров і опіку Пречистої Діви Марії з Фатіми
  • Пон, 14/10/2013 - 00:35

У неділю 13 жовтня 2013 року, під час Святої Меси, відправленої на площі святого Петра у Ватикані з нагоди Марійського дня, що входить в рамки відзначень Року Віри, після Святого Причастя архиєпископ Ріно Фізікелла, Президент Папської Ради сприяння новій євангелізації, подякував Святішому Отцеві за це свято віри, за Марійський день, який під повним любові і милосердя поглядом Марії зібрав паломників з п’ятдесятки країн світу, що представляли понад 800 Марійських рухів, асоціацій та братств з усього світу. В імені присутніх він попросив Папу ввірити всіх Божій Матері.

Перед статуєю Пресвятої Богородиці з Фатіми Святіший Отець прочитав власноручно написаний Акт ввірення під покров і опіку Фатімської Богородиці
.
«Благословенна Діво Маріє з Фатіми, з оновленою вдячністю за Твою материнську присутність, приєднуємо наш голос до голосу всіх поколінь, які називають Тебе «благословенною».

Святкуємо в Тобі великі діла Бога, Який ніколи не втомлюється з милосердям схилятись над людством, що страждає від зла та зранене гріхом, щоб його зцілити та спасти.

Прийми з материнською прихильністю акт ввірення, який сьогодні з довірою складаємо перед цим Твоїм зображенням, для нас дуже дорогим.

Ми впевнені, що кожен із нас цінний у Твоїх очах і Тобі не є чужим ніщо з того, що живе в наших серцях. Прагнемо, щоб до нас дійшов Твій найніжніший погляд, щоб ми отримали утішаючу ласкавість Твоєї усмішки.

Оберігай наше життя в Твоїх раменах: благослови і зміцни кожне прагнення добра; оживи і підсилюй віру; підтримай та роз’ясни надію; натхни і пожвав милосердну любов; провадь усіх нас дорогою святості.

Навчи нас Своєї любові і особливого уподобання до найменших та вбогих, до знедолених і страждаючих, до грішників та загублених серцем: збери усіх під Твій покров і всіх віддай Твоєму улюбленому Синові, Господу нашому Ісусові. Амінь».

У неділю в Марійському дні у Ватикані взяло участь коло 200 тисяч вірних – 100 тисяч з них брали участь у Святій Месі на площі святого Петра, а стільки ж зібралось на прилеглих вулицях та площах. Прес-агентства інформують, що кількість учасників суботніх і недільних богослужень досягла 350 тисяч, значно перевищуючи попередні передбачення Папської Ради сприяння новій євангелізації.

Після богослуження статуя Фатімської Богородиці повертається до Португалії.

Текст із сторінки сайту Радіо Ватикану