Папа Франциск з Апостольського палацу очолив проказування молитви «Отче наш»
  • Срд, 25/03/2020 - 16:13

Опівдні, 25 березня 2020 р., єднаючись із всім християнським світом, що відгукнувся на його запрошення, Глава Католицької Церкви проказав молитву «Отче наш». На початку прямої трансляції, що велася з робочого кабінету в «Апостольському палаці», Папа Франциск сказав:

«Як сповнені довіри діти, звертаємося до Отця. Ми це робимо кожного дня, неодноразово протягом дня, але в цю хвилину хочемо випрошувати милосердя для людства, що переживає суворе випробування пандемією коронавірусу. Робимо це разом, християни кожної Церкви та Спільноти, кожної традиції, кожного віку, мови та національності. Молімося за хворих і за їхні родини, за медпрацівників і тих, хто їм допомагає, за владу, органи правопорядку та волонтерів, за священослужителів наших спільнот».

Святіший Отець зауважив, що чимало християн сьогодні святкують втілення Слова в лоні Пречистої Діви Марії, Яка Своїм «так» відобразила «так» Божого Сина. «Також і ми з повним довір’ям вручаємося в Божі руки й одним серцем й однією душею молимося», – сказав він, проказавши молитву «Отче наш» латинською мовою.