Папа Франциск за участю Бенедикта XVI посвятив монумент святого Михаїла у Ватикані
  • Птн, 05/07/2013 - 14:59

Сьогодні, 5 липня 2013, у своєму слові під час інаугурації у ватиканських садах нового монументу святого Архангела Михаїла, Папа Франциск пригадав, що задум звести перед палацом Губернаторства Ватикану пам’ятний монумент на честь покровителя Держави Міста Ватикану виник вже давно, його здійснення поблагословив ще Папа Бенедикт XVI.

Святіший Отець Франциск підкреслив, що у ватиканських садах є багато творів мистецтва, а цей, посвячений сьогодні, має особливо значуще місце, як через своє розташування, так і через своє значення. Він підкреслив, що цей монумент – це не лише твір мистецтва, але запрошення до роздумів та молитви. Ім’я Михаїл означає «Хто як Бог?» Цей Архангел бореться за відновлення Божої справедливості, оберігає Божий народ від ворогів і, особливо, від найбільшого ворога усього людського роду, диявола. Святий Архангел Михаїл перемагає, оскільки Бог діє у ньому.

Ця скульптура – мовив Святіший Отець – пригадує нам про те, що зло переможене, а із спокусника знято маску і його голова розчавлена, бо ж спасіння довершене один раз і назавжди через кров Ісуса Христа. Бог завжди є сильнішим: Він дає Свою перемогу та спасіння кожній людині. «На шляху і під час життєвих випробувань ми не самі, нас супроводжують та підтримують Божі Ангели, що дають нам, так би сказати, свої крила, щоб допомогти нам подолати багато небезпек, щоб ми могли літати вище тих реалій, які можуть ускладнити нам життя чи потягнути донизу. Посвячуючи Державу-Місто Ватикан Архангелу Михаїлові, просимо у нього, щоб захищав нас від Злого та відігнав його геть», – наголосив Єпископ Риму, додавши, що цього дня Державу-Місто Ватикан також посвячують під опіку святого Йосифа, опікуна нашого Спасителя та Пресвятої Родини. «Його присутність робить нас ще сильнішими та сміливішими у тому, щоб зробити для Господа місце у нашому житті, щоб перемагати зло добром. У нього просімо, щоб оберігав нас, щоб подбав про нас, щоб у кожному із нас щодня зростало життя благодаті», – сказав на закінчення Папа Франциск.

Текст із сайту Радіо Ватикану