Папа Франциск закликав до посилення солідарності з українцями протягом Великого Тижня
  • Нед, 02/04/2023 - 16:07

Перед молитвою до Богородиці на завершення богослужіння у Вербну неділю Папа Франциск поблагословив тих, хто виявляє солідарність українцям, які страждають від війни, заохотивши з вірою та любов’ю вступати у Великий Тиждень.

 

Євхаристійне богослужіння, яке Папа Франциск у Пальмову неділю очолив на площі Святого Петра у Ватикані, закінчилося проказуванням молитви «Ангел Господній». Перед цим Святіший Отець звернувся до присутніх з кількома словами, подякувавши всім, хто зібрався на площі, особливо тим, хто прибув здалеку. «Дякую вам за вашу участь і також за ваші молитви, які ви посилили минулими днями», – сказав він.

З окремими словами благословення Папа звернувся до учасників «Каравану миру», який цими днями вирушив з Італії в Україну, в рамках якого різні громадські та церковні організації, «разом з речами першої необхідності, несуть близькість італійського народу з багатостраждальним українським народом». В цей день вони роздають оливкові галузки як символ Христового миру. «Єднаємося з цим жестом за допомогою молитви, яка буде інтенсивнішою в дні Великого Тижня».

«Браття і сестри, цим богослужінням ми ввійшли у Великий Тиждень. Заохочую вас пережити його так, як навчає традиція святого Божого люду, тобто, з вірою та любов’ю супроводжуючи нашого Господа Ісуса. Вчімося від нашої Матері, Діви Марії: Вона йшла за Своїм Сином з близькістю серця, була з Ним однією душею, і навіть не розуміючи, разом з Ним повністю віддавалася волі Бога Отця. Нехай же Богородиця допоможе нам бути близько до Ісуса, присутнього в страждаючих, відкинутих мов непотріб, покинутих людях», – побажав Святіший Отець.