Папа Франциск закликав молитись за християн в Іраку та за мир на Близькому Сході і в Україні
  • Нед, 20/07/2014 - 15:14

У неділю 20 липня 2014 р., після проказування опівдні Богородичної молитви «Ангел Господній" з десятками тисяч вірних, зібраних на площі святого Петра у Ватикані, серед яких були також і численні представники української громади в Італії, беручи до уваги драматичну ситуацію християн в Іраку, Папа Франциск звернувся із закликом молитись за іракських християн та за мир на Близькому Сході і в Україні. Святіший Отець мовив:

«Дорогі брати й сестри, із стурбованістю я прийняв повідомлення, які надходять від християнських громад у Мосулі (Ірак) і в інших регіонах Близького Сходу, де вони, вже від початків християнства, жили із своїми співгромадянами, даючи істотний внесок у суспільне благо. Сьогодні вони переслідувані. Наші брати переслідувані, вигнані, мусять залишати свої доми, не маючи можливості нічого взяти із собою. Запевняю цим родинам і цим людям мою близькість та постійну молитву. Найдорожчі брати і сестри, що зазнаєте багато переслідувань, я знаю, як сильно ви страждаєте, я знаю, що ви позбавлені всього. Я з вами у вірі в Того, Хто переміг зло.

Вас, що тут, на площі, і всіх, що слідкують за нами по телебаченні, запрошую згадати їх в молитві. Закликаю і далі наполегливо молитись за ситуації напруженості й конфлікту, які тривають у різних частинах світу, особливо на Близькому Сході та в Україні. Нехай же Бог миру викличе в усіх справжнє прагнення діалогу та примирення. Насильство не перемагається насильством. Насильство перемагається миром! Помолімось у тиші, благаючи миру».

Після спільної молитви в тиші, Папа Франциск молитовно звернувся до Пресвятої Діви Марії, Цариці миру.